Залужний та Умєров провели зустріч з керівником Пентагону і командувачем ЗС США

Читать на русском
У Києві Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров зустрілися з главою Пентагону Ллойдом Остіном.
facebook.com/CinCAFU

Сьогодні, 20 листопада, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров провели зустріч з головю Пентагону Ллойдом Остіном та командувачем ЗС США в Європі Крістофером Каволі у Києві.

Про це Залужний та керівник Міноборони повідомляють на сторінках у Facebook.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«Доповів про обстановку на фронті. Детально обговорили спільні плани у короткій, середній та довгостроковій перспективах. Окремо зупинилися на потребах та технологічних рішеннях, які посилять наші спроможності на полі бою», - йдеться у повідомленні Залужного.

При цьому, згідно зі словами Умєрова, на зустрічі також обговорили вступ України в НАТО. Зокрема, на зустрічі був присутній також міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

«У нас була плідна дискусія щодо поточних і майбутніх потреб України на полі бою та того, як Сполучені Штати із союзниками можуть допомогти їх задовольнити. Інша важлива тема стосувалася НАТО. Україна обрала свій шлях: стати членом альянсу. Тому НАТОфікація – один з головних пріоритетів Міністерства оборони України», - написав міністр.

Нагадаємо, сьогодні Київ відвідав міністр оборони США Ллойд Остін. У розмові з президентом Володимиром Зеленським він підтвердив непохитну підтримку України з боку Сполучених Штатів.

Також стало відомо, що Сполучені Штати нададуть Україні ще один пакет військової допомоги. До нього увійдуть артилерійські снаряди, ракети та техніка.

Раніше повідомлялося, що Пентагон закликав Конгрес проголосувати за законопроєкт щодо додаткової підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: