США та Німеччина, як і раніше, проти швидкого вступу України до НАТО – ЗМІ

Читать на русском
У НАТО залишаються розбіжності щодо швидкого вступу України через позицію США та Німеччини – вони хочуть, щоб процес визначався умовами, а не політичними міркуваннями.
AFP/Getty Images

Країни-члени НАТО, як і раніше, розходяться у думках щодо швидкого вступу України до Альянсу. Цьому зокрема опираються США та Німеччина.

Про це пише Euractiv із посиланням на дипломатів.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

Очікується, що завтра Україна та НАТО підпишуть план реформ для майбутнього вступу. Але союзники розходяться у думках щодо того, чи є реформи, перелічені у програмі, умовами для вступу чи інструментом для зближення Києва з Альянсом.

За словами одного з дипломатів, це означає, що коли умови щодо виконання реформ будуть виконані, можна буде обговорювати питання про вступ. За словами інших співрозмовників, програма реформ не містить переліку умов, а є інструментом для відстеження прогресу та інформування лідерів Альянсу.

Деякі члени НАТО, такі як Німеччина та США, не хочуть повністю звільняти Україну від проведення реформ перед вступом, але також не хочуть нав'язувати процес з ПДЧ.

Нагадаємо, ще навесні США та Німеччина «за зачиненими дверима» дали зрозуміти, що поки що не хочуть брати на себе жодних зобов'язань, які суттєво виходять за рамки декларації НАТО від 2008 року, щодо прийняття України до Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: