Українські війська готові до бойових дій взимку – міністр оборони США

Читать на русском
Голова Пентагону додав, що оголошений раніше США останній пакет військової допомоги на $100 млн, зокрема, включає зимове спорядження.
AP Photo

Міністр оборони США Ллойд Остін, перебуваючи із візитом у Києві, заявив, що українські військові готові до бойових дій узимку і мають необхідні засоби для успіху.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», цитуючи Остіна на брифінгу.

У ЗСУ розповіли, яке головне завдання перед українськими бійцями стоїть цієї зимиГоловне завдання, яке стоїть перед українськими бійцями цієї зими – перерізати логістичні шляхи російських окупантів.

«Я думаю, вони (українські сили – ред.) готові до бойових дій узимку, і, звісно, вони виконали велику роботу минулого року», - сказав Остін.

При цьому, голова Пентагону додав, що оголошений раніше США останній пакет військової допомоги на $100 млн, зокрема, включає зимове спорядження.

«Так що так, у них є всі засоби, які їм будуть потрібні, щоб домогтися успіху в боях взимку. І я думаю, я згоден із президентом Зеленським, що правильне рішення - це продовжувати тиснути, вести боротьбу з ворогом», - заявив Остін.

Нагадаємо, сьогодні Київ відвідав міністр оборони США Ллойд Остін. У розмові з президентом Володимиром Зеленським він підтвердив непохитну підтримку України з боку Сполучених Штатів.

Згодом Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров провели зустріч з Остіном та командувачем ЗС США в Європі Крістофером Каволі.

Також стало відомо, що Сполучені Штати нададуть Україні ще один пакет військової допомоги. До нього увійдуть артилерійські снаряди, ракети та техніка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: