В ООН прокоментували посилення обстрілів України росією перед зимою

Читать на русском
Гуманітарна координаторка ООН Деніс Браун стривожена посиленням російських обстрілів перед зимою і вважає їх неприйнятними та нелюдськими.
Фото: ДСНС України

Гуманітарна координаторка ООН Деніс Браун стурбована тим, що останніми тижнями почастішали удари росії по цивільній інфраструктурі та мирних жителях перед зимою і низькими температурами.

Про це йдеться у заяві Браун.

Масовані ракетні атаки рф: як змінювалася динаміка та інтенсивністьРосія більше місяця не влаштовувала масованих ракетних обстрілів України. На інфографіці – як раніше змінювалася їхня частота та інтенсивність.

«Я дуже стривожена тим, що, як видається, протягом останніх тижнів почастішали удари російських збройних сил по цивільній інфраструктурі та мирних мешканцях у той час, як із настанням холодів для прифронтових громад в Україні виникають додаткові виклики», – заявила Браун.

Вона зазначила, що лікарні, пацієнти та медичні працівники на Херсонщині та Донеччині постійно потрапляють під удари, у тому числі два дні тому в Селидовому.

Крім того, від обстрілів неодноразово потерпали електростанції та електромережі, а Нікополь залишався без газо- та водопостачання.

«Температура різко падає, тому тисячі сімей можуть виявитися не в змозі зігрітися і залишатися в безпеці через ці атаки. Після майже десяти років бойових дій і двох років після ескалації війни цивільне населення в прифронтових східних і південних частинах країни виснажило свої ресурси, багато з яких досягли критичної точки», – додала Браун.

Вона наголосила, що ООН підтримуватиме постраждалих по всій території України.

«Але нещодавня тенденція нападів на цивільну інфраструктуру та об'єкти, що надають основні послуги взимку, є неприйнятною і нелюдською», – сказала вона.

Нагадаємо, у вівторок, 21 листопада, росіяни обстріляли Одеську область. Під обстріл потрапили Одеса та Білгород-Дністровський район. Там сталося потрапляння по відкритій поверхні, адмінбудівлі та припортовій інфраструктурі.

Також внаслідок ракетного удару росіян по шахті та лікарні у Селидовому Донецької області 20 листопада загинули двоє людей. Також відомо про вісім поранених.

18 листопада росіяни завдали ракетних ударів по Камишевській громаді Запорізької області. Постраждали люди, серед жертв є рятувальники.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: