До Конгресу США внесено законопроєкт про арешт активів російських олігархів на користь України

Читать на русском
Демократи та республіканці зареєстрували у Конгресі законопроєкт про арешт активів російських олігархів на користь відновлення України.
Getty Images

До Конгресу США було внесено законопроєкт про арешт активів російських олігархів на користь відновлення України (The Asset Seizure for Ukraine Reconstruction Act). Це спільна ініціатива демократів та республіканців.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

«Законопроєкт дасть Міністерству юстиції США необхідні інструменти для того, аби швидше конфісковувати активи підсанкційних російських олігархів. Доходи від цих активів будуть передаватися Україні для нашої стійкості та відновлення. Сподіваємося на якнайшвидше ухвалення цієї ініціативи», – написав він.

Прем'єр додав, що Україна працює над тим, щоб заморожені на Заході російські гроші, зокрема суверенні активи, були конфісковані на користь України.

Нагадаємо, раніше комітет із закордонних справ Палати представників США підтримав двопартійний та двопалатний законопроєкт про використання заморожених активів росії для допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: