Стало відомо, скільки людей виїхало з Донецької області за час обов'язкової евакуації

Читать на русском
З Донецької області в рамках обов'язкової евакуації за рік та три місяці виїхало понад 97 тисяч людей.
t.me/minre_ua

З Донецької області до безпечних регіонів перемістилося понад 97 тисяч громадян у рамках обов'язкової евакуації з серпня 2022 року.

Про це повідомило Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

На Харківщині завершується примусова евакуація родин з дітьми із небезпечних районівЗавершується евакуація дітей та сімей у Харківській області. За весь час з території Куп'янського району вдалося вивезти 294 дитини.

«Вже понад рік проводиться обов'язкова евакуація населення Донецької області. Таким чином, із серпня 2022 року до безпечних регіонів перемістилося понад 97 тис. громадян. Серед них – понад 12,5 тис. дітей та понад 4,5 тис. маломобільних», - сказано в повідомленні.

Наразі обов'язкова евакуація з Донецької області проводиться спеціальним поїздом до Житомирської області один раз на вісім днів за парними числами.

«Після прибуття евакуйовані отримують фінансову допомогу від держави у розмірі 3 тисяч гривень для дітей та осіб з інвалідністю й 2 тисяч гривень – для дорослих. На Житомирщині внутрішніх переселенців розміщують у безоплатних прихистках. Їм надають гуманітарну, правову і психологічну допомогу», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні на Донеччині оголосили додаткову обов'язкову евакуацію дітей. На Харківщині завершується примусова евакуація сімей із дітьми із небезпечних районів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: