В Україні розробляють роботів для евакуації поранених із поля бою

Читать на русском
Україна розробляє роботизоване рішення для евакуації поранених бійців із поля бою під шквальним вогнем.
Фото: АрміяInform

В Україні триває робота над розрозбкою роботизованого рішення для евакуації поранених українських військових із поля бою, а також підвозу боєкомплекту та продуктів на позиції.

Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» розповіла заступниця голови Мінстратегпрому Анна Гвоздяр.

Які винаходи та розробки українців допомагають ЗСУ на війні проти росіїБезпілотники, мобільні РСЗВ, дрони-міношукачі, системи нічного бачення – які винаходи та розробки українців допомагають захисникам.

«Через те, що ми повинні технологічно переважати нашого ворога, крім безпілотних літальних апаратів, є також безліч наземних рішень, якими ми зараз займаємося, і їх насправді можна залучати до дуже великої кількості задач. Це і підвіз боєприпасів, підвіз продовольства», – зазначила вона.

Посадовиця пояснила, що евакуація українських захисників під шквальним вогнем росіян є дуже важкою, тому триває пошук роботизованих рішень, які б допомогли зберегти життя як бійців, так і медиків.

«Ми шукаємо роботизовані рішення, в рамках яких робот міг би хоча б на невелику дистанцію провезти пораненого, витягнути його з-під куль, у такий спосіб врятувавши медиків, котрі матимуть можливість не наражатися на небезпеку. Це також допоможе скоротити шлях пораненого та збільшити його шанси вижити і зберегти здоров’я», – уточнила Гвоздяр.

Вона наголосила, що розробка роботів для медичної евакуації триває.

Нагадаємо, в Україні створили комплекс РЕБ, здатний придушувати російську систему ГЛОНАСС.

Також Україна створила аналог російського дрону «Ланцет».

Раніше Міноборони показало український дрон «Великий Бандерик», який здатний витримувати навантаження до 31,5 кг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: