На Донеччині оголосили додаткову обов'язкову евакуацію дітей

Читать на русском
У 8 населених пунктах Бахмутського та Покровського районів Донецької області оголошено примусову евакуацію дітей.
AP Photo / Evgeniy Maloletka

Через часті обстріли армії рф у восьми населених пунктах Бахмутського і Покровського районів Донецької області оголошено примусову евакуацію дітей.

Про це повідомило Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Посол назвав кількість українців, які хочуть евакуюватись із Гази337 громадян України хочуть евакуюватися із Сектору Газа. Поки що посольство не може їм допомогти через закриті пункти пропуску.

«Сьогодні на засіданні Координаційного штабу з питань обов’язкової евакуації одноголосно підтримано рішення Донецької ОВА про оголошення обов’язкової евакуації приблизно 250 дітей. Вона буде проведена із 8 населених пунктів Бахмутського та Покровського районів, де безпекова ситуація залишається критичною», – йдеться у повідомленні.

Усіх дітей у супроводі одного з батьків або законного представника буде вивезено до початку холодів.

_«Спочатку евакуйованих направляють у гуманітарний хаб. Там вони можуть перепочити, поїсти й отримати всебічну підтримку і допомогу.

Далі їх прийме Житомирщина. Там вони безкоштовно будуть забезпечені прихистком, соціальними виплатами, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою»,_ – розповіли у відомстві.

За даними міністерства, 41 дитину вже вивезено у безпечні місця.

Крім того, через погіршення ситуації з безпекою на Херсонщині чиновники ухвалили рішення щодо обов'язкової евакуації людей із 34 населених пунктів. Зокрема йдеться насамперед про сім'ї з дітьми. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що із 12 населених пунктів Донеччини евакуювали всіх дітей. У жовтні на Херсонщині розширили перелік населених пунктів для евакуації дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: