У трьох районах Херсонщини оголосили обов'язкову евакуацію дітей

Читать на русском
У Херсонській області влада примусово евакуює дітей одразу з 23 населених пунктів. Рішення було ухвалено у зв'язку зі складною ситуацією у сфері безпеки.
Фото: Getty Images

У Херсонській області влада примусово евакуює дітей одразу з 23 населених пунктів.

Про це повідомили пресслужба Мінреінтеграції та голова місцевої ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

Рішення було ухвалене Херсонською ОВА спільно з Коордштабом з питань проведення обов'язкової евакуації у зв'язку зі складною ситуацією у сфері безпеки.

Зазначається, що евакуацію проведуть із населених пунктів Бериславського, Каховського та Херсонського районів.

Прокудін розповів, що рішення стосується жителів Дудчан, Качкарівки, Мілового, Новокаїрів, Золотої Балки, Михайлівки, Осокорівки, міста Берислава, Зміївки, Новоберислава, Тягинки, Бургунки, Львова, Миколаївки, Одрадокам'янки, Ольгівки, Червоного Маяка, Веселого, Казанка Комишан, Садового та Приозерного.

«Евакуація здійснюється безкоштовно залізничним та автобусним транспортом, зокрема у Хмельницьку, Миколаївську, Одеську, Львівську області. У більш безпечних регіонах евакуйовані діти у супроводі одного з батьків або законного представника будуть забезпечені виплатами, безкоштовним притулком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо», – вказано у повідомленні Мінреінтеграції.

Там також наголосили, що для евакуації з Херсонської області розгорнуто три збірні та п'ять приймальних пунктів.

Варто зазначити, що примусову евакуацію дітей сьогодні також було оголошено у восьми населених пунктах Бахмутського та Покровського районів Донецької області.

Раніше повідомлялося, що із 12 населених пунктів Донеччини вже евакуювали всіх дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: