На Харківщині оголосили примусову евакуацію дітей із майже 70 міст та сіл

Читать на русском
З населених пунктів Харківської області найближчим часом евакуюють майже 300 дітей разом із їхніми родинами.
Getty Images

З 66 населених пунктів Харківської області найближчим часом евакуюють 275 дітей разом із їхніми сім'ями. Причина – висока загроза обстрілів.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У Харківській ОВА розповіли про долю осиротілих дітей у ГрозіДля 11 дітей, які втратили батьків внаслідок ракетного удару по Грозі, знайшли піклувальників або опікунів.

Таке рішення Харківської ОВА одностайно підтримали члени Коордштабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

«Через складну безпекову ситуацію на Харківщини схвалено примусову евакуацію 275 дітей з їхніми родинами із 66 населених пунктів. Її проведуть із Кіндрашівської, Куп’янської, Курилівської, Петропавлівської, Дворічанської та Вільхуватської територіальних громад Куп’янського району Харківської області», – сказано у повідомленні.

Евакуацію планують провести упродовж 45 днів. У міністерстві уточнили, що евакуйовані діти у супроводі одного з батьків або законного представника будуть забезпечені безкоштовним притулком, гуманітарною допомогою та психологічною підтримкою.

Сама евакуація проводиться безкоштовно.

Нагадаємо, нещодавно у трьох районах Херсонщини оголосили обов'язкову евакуацію дітей. Також на Донеччині оголосили додаткову обов'язкову евакуацію дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: