НАТО надасть Україні рекомендації щодо реформ, які потрібні для вступу до Альянсу – Столтенберг

Читать на русском
Глави МЗС країн-членів НАТО незабаром узгодять рекомендації щодо реформ, які необхідно виконати Україні для вступу до Альянсу.
Фото: Reuters

Глави МЗС країн-членів НАТО незабаром узгодять рекомендації щодо реформ, які необхідно виконати Україні для вступу до Альянсу.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, його цитує The Guardian.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

Очікується, що засідання міністрів закордонних справ відбудеться 28-29 листопада.

«Союзники погоджуються з тим, що Україна стане членом НАТО. На зустрічі ми погодимо рекомендації для українців щодо реформ, оскільки ми продовжуємо підтримувати Київ на шляху до членства в НАТО», – сказав Столтенберг.

Він додав, що союзники також згодні з тим, що повноправне членство України залишається неможливим до завершення війни з росією, навіть незважаючи на те, що Україна та НАТО поступово зближуються один з одним.

Нагадаємо, нещодавно Столтенберг назвав складною ситуацію на полі бою в Україні. Він закликав союзників збільшити обсяги військової допомоги.

Генсек НАТО також висловив упевненість у тому, що США, незважаючи на суперечки у Конгресі, не відмовляться від допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: