За принципами НАТО: бюджет Міноборони на 2024 рік поділять на три пакети

Читать на русском
Міністерство оборони має намір розділити свій бюджет на 2024 рік на три великі пакети. Усі вони стосуватимуться забезпечення військових потреб України.
Фото: armyinform.com.ua

Міністерство оборони має намір розділити свій бюджет на 2024 рік на три великі пакети. Усі вони стосуватимуться забезпечення військових потреб України.

Про це повідомив заступник глави відомства Юрій Джигир в ефірі телемарафону.

Проєкт бюджету-2024: як зміняться витрати державиУ проєкті держбюджету-2024 передбачили понад 3 трлн гривень видатків. Як витрати зміняться, порівняно з поточним роком – на інфографіці.

Він нагадав, що на Міноборони у наступному році виділили кошти у розмірі 1,16 трильйона гривень. Цей бюджет розподілять «за підходом країн НАТО, яким вони категоризують свої оборонні витрати».

За словами Джигира, більше половини бюджету займуть витрати на персонал.

«Перший пакет – закупівля боєприпасів та озброєння, що становить понад 20% нашого оборонного бюджету. Другий пакет, найбільший, це персонал. Витрати на людей становитимуть понад 70% бюджету. Це – грошове забезпечення, додаткові виплати за бойові завдання, навчання, харчування військовослужбовців. Третій пакет – експлуатаційні витрати. Вони включають паливо, підготовку військ, комунальні платежі, поточний ремонт», – розповів заступник міністра.

Нагадаємо, нещодавно міністерство оборони заявило, що закупівлі продуктів для ЗСУ на наступний рік намагаються зірвати. Відомство вже звернулося до правоохоронних органів із заявою про кримінальне правопорушення.

Раніше повідомлялося, що Міноборони затвердило нові зміни кадрової політики в армії, згідно з якою призов до армії замінять рекрутингом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: