Країни НАТО збільшать виробництво боєприпасів для України та власних потреб

Читать на русском
НАТО посилює зв’язки з приватним сектором, щоб збільшити виробництво зброї для України та власних запасів.
Фото: Depositphotos

Країни НАТО наростять виробництво зброї для України, а також для себе, оскільки значну частину власних запасів вони вже передали на боротьбу із російською агресією.

Про це заявила посол США при НАТО Джуліан Сміт, пише Голос Америки.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

«Були випадки, коли союзники по НАТО надавали українцям усе, що вони могли, у двосторонньому порядку. Але це створювало певну нестачу у їх власних запасах. Тому країни НАТО розгорнули роботу в рамках того, що ми називаємо планом дій щодо оборонного виробництва. Ми зосереджені на дефіциті боєприпасів як для ЗСУ, так і для деяких членів НАТО, які допомагали Україні, що призвело до власної нестачі», – сказала Сміт.

Вона додала, що в Альянсі зосереджені на посиленні зв’язків з приватним сектором – це має пришвидшити виробництво оборонної продукції.

Сміт також наголосила, що підтримка України всіма союзниками по НАТО «залізна» і що вона «не згасає».

«Ми постійно думаємо, що ще можемо зробити для України і поділяємо зобов'язання щодо її підтримки», – зазначила амбасадор.

Нагадаємо, США планують збільшити виробництво боєприпасів, щоб забезпечити Україну.

Також повідомлялося, що в ЄС почав діяти план розширення виробництва боєприпасів і ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: