Столтенберг заявив, що допомога Україні – в інтересах нацбезпеки США

Читать на русском
Генсек НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що США продовжуватимуть допомагати Україні, оскільки це в інтересах їхньої національної безпеки.
Фото: volynnews.com

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг впевнений у тому, що США, попри суперечки в Конгресі, не відмовляться від допомоги Україні.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

На питання журналістів про американську допомогу для України та розбіжності щодо неї у Конгресі США Столтенберг відповів, що солідарність союзників у дотриманні спільно ухвалених на Вільнюському саміті рішень є надзвичайно важливою. І у Вашингтоні усвідомлюють, наскільки потрібна Києву підтримка, щоб отримати перевагу над ворогом.

Генсек висловив упевненість в тому, що США разом з союзниками мають намір продовжувати співпрацю з Україною, оскільки «коли авторитарні лідери використовують військову силу та порушують міжнародне право, вторгаються в іншу країну і отримують те, що хочуть, це зробить світ небезпечнішим, а членів НАТО вразливішими».

«І тому я впевнений, що США, з огляду на власну національну безпеку та безпеку всіх союзників НАТО, продовжать надавати підтримку Україні, аби не допустити перемоги російського диктатора володимира путіна», – сказав Столтенберг.

Нагадаємо, нещодавно Столтенберг назвав складною ситуацію на полі бою в Україні та закликав союзників збільшити обсяги військової допомоги.

15 листопада стало відомо, що в США схвалили проєкт фінансування без грошей Україні, щоб уникнути шатдауну.

Також повідомлялося, що американський сенатор від Демократичної партії Джефф Мерклі заявив, що відмова від допомоги Україні стала б великою помилкою цілого покоління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: