Столтенберг назвав складною ситуацію на полі бою в Україні та закликав збільшити військову допомогу

Читать на русском
Столтенберг зазначив, що путін не виявляє готовності вести переговори, а отже треба дати зрозуміти Кремлю, що він не зможе здобути перемогу на полі бою.
Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав складною ситуацію на полі бою в Україні. Він закликав союзників збільшити обсяги військової допомоги.

Його заяву перед зустріччю Ради оборони ЄС цитує The Guardian.

Залужний розповів The Economist про новий етап війни в Україні: головнеВалерій Залужний написав для Economist великий матеріал про новий небезпечний етап війни в Україні. Ключові моменти зібрало Слово і діло.

«Інтенсивні бої продовжуються. Ситуація на полі бою складна. І це робить ще важливішим, щоб ми підтримували та посилювали нашу підтримку України, бо ми не можемо дозволити президентові путіну перемогти. Україна має існувати як суверенна незалежна держава в Європі, і в наших інтересах підтримувати Україну», – заявив Столтенберг.

Він зазначив, що ймовірність прийнятного результату переговорів зростає разом із постачанням військової допомоги Україні.

Путін на даний момент не виявив готовності вести переговори, а отже, треба дати зрозуміти Кремлю, що він не зможе здобути перемогу на полі бою. «Якщо ви хочете рішення шляхом переговорів, то способом його досягнення є військова підтримка України», – додав генсек.

Раніше Столтенберг заявив, що потрібно бути готовими до тривалої війни в Україні.

Нагадаємо, колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен запропонував прийняти Україну в Альянс без гарантій для окупованих росією територій.

В Офісі президента України наголосили на недоречності таких пропозицій від західних політиків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: