Голова Євроради відзначив успіхи українського контрнаступу

Читать на русском
Голова Європейської ради Шарль Мішель зазначив, що українська армія досягла величезного прогресу в Чорному морі і назвав це надзвичайно важливим.
Фото: European Union

Очільник Європейської ради Шарль Мішель не погоджується з твердженням, що контрнаступ ЗСУ був провальним і відзначає успіхи українських бійців у Чорному морі та на лівому березі Дніпра.

Про це він розповів в інтерв’ю Kyiv Independent.

«Є план з конкретними містами»: Зеленський запевнив, що ЗСУ продовжать контрнаступ у 2024 роціУкраїна продовжить свій контрнаступ і намагатиметься досягти результату на полі бою як наприкінці цього року, так і у наступному. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

«По-перше, те, як українська армія досягла величезного прогресу в Чорному морі, є надзвичайно важливим. Це великий крок у правильному напрямку. По-друге, нещодавній прогрес, досягнутий на лівому березі Дніпра, також дуже важливий», – наголосив Мішель.

Політик не погодився з тезами про те, що контрнаступ ЗСУ нібито не досяг своєї мети.

«Я не думаю, що цей контрнаступ «провалився», – наголосив чиновник.

Мішель додав, що ЄС повинен підтримувати Україну у військовому плані – як тренуючи українських військовослужбовців, так і постачаючи зброю.

«Нинішня ситуація показує, що нам потрібно прискорити і наростити наше виробництво, щоб підтримати Україну. А також тому, що в майбутньому ми розуміємо, що ЄС, який є дуже сильним економічним гравцем, є дуже сильним і потужним з погляду поширення спільних стандартів і внутрішніх норм по всьому світу», – додав він.

Нагадаємо, президент Європейської ради Шарль Мішель, перебуваючи з візитом у Києві 21 листопада, заявив, що ЄС де-факто вже забезпечив гарантії безпеки для України, коли почав передавати військову допомогу для боротьби з російською агресією.

У жовтні Мішель заявив, що Україна може увійти у Європейський Союз вже у 2030 році. Це станеться в тому випадку, якщо обидві сторони виконають поставлені перед ними умови.

Крім того, у ЗСУ підтвердили закріплення на плацдармах на лівому березі Дніпра.

Також повідомлялося, що секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Криму росіяни зазнають небаченої раніше поразки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: