Україна може стати членом ЄС до 2030 року – Мішель

Читать на русском
Україна може приєднатися до Європейського Союзу у 2030 році, якщо будуть виконані всі необхідні умови. Про це заявив голова Європейської Ради Шарль Мішель.
Президент Європейської Ради Шарль МішельФото: Getty Images

Україна може увійти у Європейський Союз вже у 2030 році. Це станеться в тому випадку, якщо обидві сторони виконають поставлені перед ними умови.

Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє Spiegel.

Вступ до Євросоюзу: які кроки до мети вже зробила УкраїнаУкраїна та ЄС можуть до кінця року розпочати переговори про вступ. Що Україна зробила для членства – на інфографіці.

«Україна може приєднатися до Євросоюзу у 2030 році, якщо зробить свою домашню роботу. Україна та інші країни-кандидати мають провести реформи, боротися з корупцією та виконати вимоги щодо модернізації законодавства. Також ЄС необхідно чітко розуміти, чого ми хочемо досягти разом, які наші пріоритети і на що ми хочемо витрачати гроші. І нам необхідно прискорити процеси ухвалення рішень», – зазначив Мішель.

На його думку, у 2030 році ЄС «матиме більше членів, ніж сьогодні», а «процвітаюча і безпечна Україна відповідає європейським інтересам».

«Опір росії показав, що Україна – це частина ЄС. І скоро, а не коли-небудь. Це говорить і про здатність Євросоюзу на геополітичні кроки. Ми не можемо більше втрачати час», – підкреслив президент Євроради.

Нагадаємо, 3 жовтня стало відомо, що Європейський Союз готується розпочати переговори з Україною про її майбутній вступ до блоку, про що планує офіційно оголосити вже в грудні.

Раніше «Слово і діло» зібрало прогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу України до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: