У ЗСУ підтвердили закріплення на плацдармах на лівому березі Дніпра

Читать на русском
Закріплення ЗСУ на кількох плацдармах на лівому березі Дніпра підтвердили у Морській піхоті. Також названо втрати росіян в результаті операції.
landforcesofukraine

Українським військовим внаслідок заздалегідь спланованих заходів вдалося закріпитися на кількох плацдармах на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Це підтвердило командування морської піхоти.

В ISW назвали кілька версій появи повідомлень про «перегрупування» рф на ХерсонщиніВкид про перегрупування росіян у Херсонській області може бути частиною інформаційної операції проти України або ж говорити про реальні дискусії в командуванні рф.

«У результаті заздалегідь спланованих заходів щодо відсічі широкомасштабної збройної агресії російської федерації, Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку. Завдяки мужності та професійності українським морським піхотинцям, у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, вдалося закріпитися на декількох плацдармах», – повідомили військові.

В результаті боїв окупанти зазнали тяжких втрат у живій силі та техніці. З початку проведення операції ворог втратив:

  • особового складу – 1216 убитими та 2217 пораненими
  • 24 танки
  • 89 артилерійських систем та мінометів
  • 135 одиниць різної автомобільної техніки
  • 48 одиниць бойових броньованих машин, у тому числі БТР та БМП
  • 14 плавзасобів
  • 15 одиниць спеціальної техніки
  • 4 командні пункти
  • 29 складів із боєприпасами, як польових, так і стаціонарних.

Крім того, було нейтралізовано 135 FPV дронів та 5 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Нагадаємо, раніше керівник ОПУ Андрій Єрмак у ході візиту в США заявив, що Збройні сили України захопили плацдарм на лівому березі Дніпра. Також аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що українські війська просунулися на лівому березі та почали перекидати туди важку бронетехніку.

13 листопада два російські пропагандистські агентства повідомили з посиланням на Міністерство оборони про «перегрупування» військ на Херсонському напрямку, але потім видалили новину. У Міноборони рф назвали це «провокацією».

У Центрі національного спротиву заявили, що відведення російських військ не зафіксовано, а повідомлення про це можуть бути частиною інформаційної операції проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: