Зеленський розповів, що саме може пришвидшити контрнаступ ЗСУ

Читать на русском
Згідно зі словами Зеленського, що доки росіяни контролюють небо, а в України немає достатньо захисту, то ЗСУ не можуть просуватися вперед швидко.
Офіс президента

Збройним силам України для пришвидшення контрнаступу потрібна більша кількість засобів ППО, оскільки країна-агресор контролює українське небо.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у інтерв'ю NBC News.

Втрати російської армії у найкривавіших битвах повномасштабної війниЯких втрат росія зазнала в ході найбільших битв повномасштабної війни – у Бахмуті, Маріуполі, Авдіївці, Вугледарі.

Як зазначається, він закликав партнерів дати Україні ППО на зиму.

«Наш меседж світу, США, Європі, Азії дати нам ППО, орендувати, особливо на зиму... Ми не маємо достатньо засобів ППО, тому росія контролює небо. Що буде коли в нас буде достатньо засобів ППО від наших партнерів? Наші війська підуть. Ні, вони побіжать вперед, і це (контрнаступ - ред.) піде швидше. Тому що ми не можемо використовувати наших людей, як м’ясо, як роблять росіяни», - заявив український лідер.

Згідно зі словами Зеленського, що доки росіяни контролюють небо, а в України немає достатньо захисту, то ЗСУ не можуть просуватися вперед швидко.

«Наш топ-1 запит до партнерів - це врівноважити наші сили у небі. Ми повинні довго чекати на F-16 через тренування і так далі, а ППО - це більш швидке вирішення питання. Я говорив про це з Байденом - не давати ППО, а виготовляти разом. Воно дороге, і нам не потрібні подарунки. І це важливо, це також робочі місця», - заявив керівник держави.

Нагадаємо, нещодавно Валерій Залужний заявив, що ситуація на фронті зайшла в глухий кут. Він також визнав помилковість припущення, що росію можна зупинити, знекровивши її війська.

Згодом Зеленський заявив, що ситуація на фронті не є патовою та Україна не буде йти на поступки перед рф.

Раніше ЗМІ припустили, що Україна також спробує використати зиму як зброю проти російської армії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: