Єрмак заявив, що наступний рік буде вирішальним у війні

Читать на русском
Андрія Єрмак у США заявив, що у війні в Україні намітився перелом, і наступний рік стане вирішальним.
Фото: Офіс президента України

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що у війні в Україні «намітився перелом», і наступний рік стане вирішальним.

Це прозвучало під час виступу у Hudson Institute у США.

Залужний розповів The Economist про новий етап війни в Україні: головнеВалерій Залужний написав для Economist великий матеріал про новий небезпечний етап війни в Україні. Ключові моменти зібрало Слово і діло.

Виступаючи в університеті Єрмак розповів, що контрнаступ ЗСУ триває – зокрема захоплено плацдарм на лівому березі Дніпра.

«Ми рішуче віддані відновленню суверенітету України на всій її міжнародно визнаній території. Попри все Збройні Сили України захопили плацдарм на лівому березі Дніпра. Крок за кроком вони демілітаризують Крим. Ми пройшли 70% дистанції. І наш контрнаступ триває. Ми знаємо, як досягти перемоги. У президента Зеленського є чіткий план. Серед пріоритетів він визначає розвиток нашого ОПК й розгортання власного виробництва озброєнь», – цитує його пресслужба ОПУ.

Він зазначив, що росія все ще має перевагу в повітрі, може виробляти ракети, отримує від Ірану та КНДР дрони та снаряди.

«Я скажу вам правду: ця зима для нас теж буде важкою. Вони знову вдадуться до спроб терору проти наших громадян, атакуючи енергетичні мережі та інфраструктуру. Та посилення ППО стане запорукою відновлення. Для відбудови Україні потрібна надійна парасолька. Її зміцнення, зокрема, дасть нам змогу запустити один з аеропортів в Україні. Ми з партнерами вже працюємо над цим.Це ознака того, що перелом у війні намітився. І наступний рік стане в ній вирішальним», – заявив Єрмак.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський раніше заявив, що ситуація на фронті не є патовою. Він також запевнив, що ЗСУ продовжуватимуть контрнаступ і намагатимуться досягти результату на полі бою як наприкінці цього року, так і наступного.

Секретар РНБО Олексій Данілов відповів, від чого залежить можливе закінчення війни у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: