Зеленський виключив мир із росією за будь-яку ціну

Читать на русском
Україні потрібний справедливий мир, а не мир за будь-яку ціну на умовах росії, зазначив Зеленський. Він також повторив, що попри труднощі на полі бою ситуація не тупикова.
The Sun

Президент Володимир Зеленський заявив, що незважаючи на труднощі на полі бою, тупикової ситуації у війні немає, і Україна не готова до миру за всяку ціну.

Він сказав про це в інтерв'ю британській газеті The Sun.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

Він наголосив, що українці втомилися від війни, але бажання вимагати миру немає. «Ми не віримо, що путін чи росія, що вони хочуть закінчити війну. Вони хочуть нас знищити. І ми хочемо справедливості. Тому ми не говоримо про мир за будь-яку ціну. Ми говоримо про справедливий мир. Чи важко на полі бою? Так. Але ставати друзями чи сідати за дипломатичний стіл із росією? Ні!», – сказав Зеленський.

Він додав, що будь-який план, який передбачає передачу росії Донбасу та Криму, не є мирним планом – це капітуляція: «Наша країна не буде готова до такого мирного плану. Це не мирний план. Це завершення війни з боку росії».

Президент визнав, що відсутність прогресу на полі бою збентежила деяких союзників, які сумніваються, чи зможе Україна витіснити росіян зі своєї території. «Нам потрібні успішніші результати на полі бою», – сказав він, зазначивши, що тупикової ситуації все ж таки немає.

При цьому, за його словами, відсутність прогресу на суші врівноважується успіхами у Чорному морі: «Ми справді знищили частину російського флоту. Ми зробили це. Ми їх витіснили. Вони не мають такого тотального впливу на Чорноморський регіон».

Зеленський також повторив, що без військової та фінансової допомоги Заходу Україна не зможе перемогти. Але якщо західні країни не підтримають Україну, то після перемоги рф країни НАТО будуть наступними.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що війна в Україні завершиться «не так швидко, як нам хотілося б».

Керівник ГУР Кирило Буданов теж припускає, що війна триватиме ще досить тривалий час.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: