Україна констатує неможливість проведення переговорів із путіним – Зеленський ухвалив рішення РНБО

Читать на русском
Володимир Зеленський ухвалив рішення РНБО про неможливість проводити переговори з президентом росії путіним.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення РНБО, в якому констатується неможливість проведення переговорів із президентом росії володимиром путіним.

Указ Зеленського №679/2022 оприлюднено на його сайті.

Своїм указом президент ухвалив рішення РНБО від 30 вересня «у відповідь на спробу росії анексувати території нашої держави з метою забезпечення безпеки євроатлантичного простору, України та відновлення її територіальної цілісності».

Путін заявив, що готовий до переговорів із Україною, але є нюансПутін заявив, що росія готова до переговорів з Україною, але не збирається обговорювати статус окупованих територій.

Рішення РНБО:

  • Констатувати неможливість проведення переговорів з президентом росії путіним.

  • Схвалити текст звернення президента, голови Верховної ради та прем'єр-міністра до Організації Північноатлантичного договору.

  • Кабміну підготувати пропозиції щодо багаторівневої системи забезпечення безпеки на основі багатосторонніх та двосторонніх угод України, спрямованих на доведення оборонного потенціалу України до рівня, що забезпечує гарантовану відсіч збройної агресії рф, посилення військової підтримки України щодо нарощування її оборонних здібностей, сприяння розвитку ОПК та суттєвого збільшення масштабу та обсягів індивідуальної та колективної підготовки українських військовослужбовців.

  • Кабміну забезпечити посилення обороноздатності України шляхом збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні.

  • Рекомендувати парламенту прискорити ухвалення відповідних законопроєктів про належне санкційне та інше реагування на ескалацію з боку рф.

Нагадаємо, 30 вересня відбулося засідання Ради нацбезпеки та оборони. За його підсумками, Володимир Зеленський повідомив про підписання заявки на вступ України до НАТО в прискореному порядку. Крім того, президент заявив, що Україна готова до діалогу з росією, але не з путіним.

РНБО також запровадила новий пакет санкцій проти фізичних та юридичних осіб росії – у списку родичі путіна, російські олігархи, чиновники, пропагандисти, артисти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: