У Пентагоні запевнили, що США можуть підтримувати одночасно Україну з Ізраїлем

Читать на русском
У Пентагоні прокоментували публікацію в західних ЗМІ, у якій зазначалося, що з початком війни Ізраїлю проти ХАМАС поставки артилерійських снарядів в Україну суттєво скоротилися.
Укрінформ

Сполучені Штати Америки мають можливість надавати одночасну підтримку як Україні, так і Ізраїлю. Однак для цього необхідно, щоб Конгрес ухвалив масштабний запит президента Джо Байдена.

Про це заявила під час пресбрифінгу заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Вона прокоментувала публікацію в західних ЗМІ, у якій зазначалося, що з початком війни Ізраїлю проти ХАМАС поставки артилерійських снарядів в Україну суттєво скоротилися.

«Ми змогли надати Україні те, що їй потрібно під час її контрнаступу, і ми продовжимо забезпечувати Україну тим, що їй потрібно у зимовий період. Ми можемо зробити це, і ми зможемо підтримати Ізраїль», - наголосила Сінгх.

При цьому, вона додала, що для реалізації цих зусиль знадобиться допомога Конгресу.

«Ми впевнені, що зможемо і те, й інше. І ми продовжимо працювати на обох напрямах»,- зауважила представниця Пентагону.

Нагадаємо, Байден підписав тимчасовий бюджет США, в якому не передбачена допомога Україні та Ізраїлю.

Майже місяць тому Байден направив офіційний запит до Конгресу про виділення 106 млрд доларів для України, Ізраїлю та Тайваню, а також для управління потоком мігрантів на кордоні. На підтримку України там передбачено близько 61 мільярда.

Але спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що військову допомогу Україні та Ізраїлю розглядатимуть окремо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: