Лідери Конгресу США планують ухвалити пакет з допомогою Україні до Різдва – NBC

Читать на русском
Лідери Конгресу США розраховують схвалити фінансування програм допомоги Україні та Ізраїлю вже найближчими тижнями. Про це повідомляє NBC News.
Фото: brookings.edu

Лідери Конгресу США розраховують схвалити фінансування програм допомоги Україні та Ізраїлю вже найближчими тижнями.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на джерела в Сенаті та Палаті представників.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

За даними журналістів, законодавці сподіваються, що пакети для України та Ізраїлю будуть затверджені «у період між Днем Подяки та Різдвом», тобто між 23 листопада та 25 грудня. Зазначається, що за це виступають як демократи, так і республіканці.

«Я думаю, що допомога Ізраїлю буде прийнята одним пакетом, а допомога Україні – у тандемі із планом щодо забезпечення безпеки кордонів. Я вважаю, що спікер хоче результатів за всіма пунктами – Ізраїлем, Україною та кордоном», – сказав один із представників Республіканської партії.

Лідер сенатської більшості та демократ Чак Шумер також дав зрозуміти, що прийняття додаткової допомоги буде для нього одним із головних пріоритетів у період між Днем подяки та Різдвом.

При цьому в NBC News припускають, що голосування за надання додаткового фінансування зіткнеться з труднощами через позицію правих республіканців.

Зазначається, що лідери обох партій працюють на укладенням угоди, яка задовольнить фінансування, яку запросив Пентагон для України та Ізраїлю, і одночасно сформує комплекс заходів щодо іміграційної політики, який надасть ресурси для забезпечення безпеки кордонів.

Нагадаємо, 17 листопада президент Джо Байден підписав законопроєкт щодо фінансування роботи уряду, який не включає додаткову допомогу Ізраїлю та Україні. У Білому домі також попередили, що США вичерпали 96% коштів, виділених для України.

Раніше посол у США Оксана Маркарова пояснила, чому Конгрес не включив допомогу Україні до тимчасового бюджету.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: