Посол у США пояснила, чому Конгрес не включив допомогу Україні до тимчасового бюджету

Читать на русском
Посол у США Оксана Маркарова заявила, що питання надання допомоги Україні, як і раніше, активно обговорюється в Конгресі, незважаючи на відсутність відповідного пункту в тимчасовому бюджеті.
Фото: УП

Питання надання допомоги Україні, як і раніше, активно обговорюється в Конгресі США, а відсутність відповідного пункту в новому тимчасовому бюджеті не говорить про те, що американський уряд менше підтримуватиме Україну.

Про це повідомила посол у США Оксана Маркарова у своєму Facebook-акаунті.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Вона пояснила, що представлений спікером Палати представників Джонсоном проєкт бюджету передбачає двоступеневий підхід. Це означає, що тимчасове фінансування низки федеральних установ закінчиться 19 січня, а інших, зокрема, Державного департаменту і Пентагону – 2 лютого.

«Нова тимчасова бюджетна резолюція є т.зв. «чистою» резолюцією – тобто продовжує дію видатків на рівні минулого року. Жодні додаткові питання, які зараз активно обговорюються в Конгресі, включно з міжнародна допомогою Україні та Ізраїлю, не планувались в цей документ», – зазначила Маркарова.

За її словами, зараз на Капіталійському пагорбі обговорюється один варіант надання коштів для України – на один рік. Відповідно, про включення допомоги до короткострокових пакетів не йшлося.

Маркарова також звернула увагу і на те, що в проекті тимчасового бюджету немає пункту допомоги Ізраїлю, хоча деякі конгресмени виступали за його включення.

Нагадаємо, що вчора Палата представників США підтримала законопроєкт про продовження тимчасового фінансування уряду, щоб запобігти «шатдауну». Тепер проєкт має підтримати Сенат.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден готовий підписати схвалений Палатою представників законопроект про продовження тимчасового фінансування уряду, якщо його схвалить Сенат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: