Пентагон закликав Конгрес США прийняти пакет допомоги Україні та Ізраїлю якнайшвидше

Читать на русском
Пентагон закликав Конгрес якнайшвидше ухвалити запит президента Джо Байдена з додатковим фінансуванням, що містить допомогу Україні й Ізраїлю.
Фото: CNN

Міноборони США закликає Конгрес проголосувати за законопроєкт щодо додаткової підтримки України, «оскільки це екстрений терміновий запит, а не частина поточного бюджетного процесу».

Про це заявила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу для преси 16 листопада.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«Ми закликаємо Конгрес ухвалити наш запит на додаткове фінансування, який дозволить продовжувати підтримувати Україну й Ізраїль, виділити рятівну гуманітарну допомогу по всьому світу та зробити важливі інвестиції в Індо-Тихоокеанський регіон», – наголосила вона.

Посадовиця також зауважила, що це додаткове фінансування також буде інвестицією у військово-промислову сферу США.

Крім того, за словами Сінгх, наразі Пентагон має всього 4,9 млрд доларів для використання у вигляді пакетів PDA (виділень за президентськими повноваженнями – ред.) – для підтримки України знадобиться набагато більше, саме тому адміністрація США запросила Конгрес.

«Ми знаємо, що Україна продовжує боротися і їй потрібна постійна підтримка на регулярній основі. Тож ми усвідомлюємо, що потрібно й надалі задовольняти їхні потреби», – зазначила представниця оборонного відомства США.

Це питання, пояснила вона, буде обов’язково обговорюватися на наступному засіданні Контактної групі з питань оборони України.

Нагадаємо, 16 листопада генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що впевнений у тому, що США, незважаючи на суперечки в Конгресі, не відмовляться від допомоги Україні.

Крім того, президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу Україні та Ізраїлю, і затвердити новий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів.

У той же час новий спікер Палати представників США Майк Джонсон наполягає, щоб пакети допомоги Україні та Ізраїлю розглядались Конгресом окремо.

14 листопада у США схвалили проєкт про двоетапне тимчасове фінансування уряду без виділення коштів на допомогу Україні та Ізраїлю для уникнення шатдауну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: