Спікер Палати представників США заявив, що допомогу Україні та Ізраїлю потрібно розглядати окремо

Читать на русском
Палата представників США розглядатиме допомогу Україні та Ізраїлю окремо. Новий спікер Майкл Джонсон підкреслив, що допомога Україні вимагатиме більшої звітності щодо вже витрачених грошей.
The New York Times

Палата представників США розглядатиме нову військову допомогу Україні та Ізраїлю як окремі заходи.

Про це в інтерв'ю Fox News заявив новий спікер Майк Джонсон.

США виділили Україні нову партію військової допомоги на 150 млн доларівСполучені Штати нададуть Україні новий пакет військової допомоги на 150 мільйонів доларів. Він включає додаткові засоби ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкові засоби та інше обладнання.

«Наш консенсус серед республіканців у Палаті представників полягає в тому, що нам необхідно розділити ці питання», – цитує Джонсона Bloomberg. Він додав, що передав це послання чиновникам Білого дому після зустрічі з Джо Байденом раніше того ж дня.

При цьому Джонсон зазначив, що США не відмовляться від допомоги Україні, адже перемога росії надасть сміливості не тільки рф, а й Китаю щодо Тайваню. Але він підкреслив, що допомога Україні вимагатиме більшої звітності щодо вже витрачених грошей.

«Ізраїль – це окрема тема. Але що відрізняє республіканців Палати представників від іншої команди. Ми збираємося знайти компенсацію у бюджеті. Ми не просто друкуємо гроші, щоби відправити їх за кордон. Для цього ми маємо намір профінансувати скорочення в інших місцях», – сказав політик.

Нагадаємо, минулого тижня президент США Джо Байден направив офіційний запит до Конгресу про виділення 106 млрд доларів для України, Ізраїлю та Тайваню, а також для управління потоком мігрантів на кордоні. На підтримку України там передбачено близько 61 мільярда.

Повідомлялося, що республіканці в Сенаті також хочуть розділити ці запити.

Після обрання на посаду спікера Джонсон заявив, що підтримує надання допомоги Україні, але з умовами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: