У Міноборони готують подання на звільнення трьох командувачів ЗСУ – ЗМІ

Читать на русском
У Міноборони готують подання на звільнення одразу трьох командувачів ЗСУ, повідомляють ЗМІ. Один із них може стати фігурантом справи про оборону Херсонщини.
Сергій НаєвФото: РБК-Україна

Міністр оборони Рустем Умєров готує подання на звільнення одразу трьох командувачів Збройних сил України.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерела у військово-політичному керівництві ЗСУ.

Які кадрові перестановки Зеленський провів у керівництві ЗСУ, Міноборони та СБУ під час великої війниЯкі кадрові зміни Зеленський провів у вищому військовому та військово-політичному керівництві під час повномасштабної війни.

За даними журналістів, йдеться про командувача Медичних сил ЗСУ Тетяну Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександра Тарнавського і командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва.

Зазначається, що на звільненні Остащенка наполягли парамедики та волонтери. При цьому точні причини можливих відставок Наєва та Тарнавського поки що не називаються. Відомо лише, що Наєв нібито може стати фігурантом справи про оборону Херсонщини у 2022 році.

Журналісти звернулися з офіційним запитом до Офісу президента, проте прессекретар президента Зеленського Сергій Никифоров сказав, що «у разі ухвалення такого рішення про це буде відповідним чином повідомлено на офіційному сайті глави держави».

Водночас, джерела видання стверджують, що питання відставок цих людей розглядається вже кілька місяців.

Нагадаємо, на початку листопада президент змінив командувача ССО. Колишній керівник структури Віктор Хоренко, коментуючи відставку, сказав, що дізнався про звільнення зі ЗМІ.

А минулого тижня нардеп Володимир Ар'єв написав у соцмережах, що голова Міноборони нібито зробив подання на звільнення Головкома ЗСУ Валерія Залужного. Пізніше він видалив свій пост, а Умєров, у свою чергу, закликав не ставати «пішаками і тим більше помічниками» в інформаційній війні рф проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: