Ситуація не патова, поступок не буде: Зеленський про події на фронті

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський 4 листопада заявив, що ситуація на фронті не є патовою. Україна не буде вести переговори з росією та не йтиме на поступки.
Укрінформ

Президент Володимир Зеленський заявив, що ситуація на фронті не є патовою. Україна не буде йти на поступки перед рф.

Про це він сказав у суботу, 4 листопада, на пресконференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, передає Укрінформ.

Коментуючи статтю в «The Economist» головкома ЗСУ Валерія Залужного про те, що ситуація на фронті зайшла в глухий кут, Зеленський заявив, що ситуація не є патовою.

«Росія контролює небо. Ми бережемо наших військових. Просто кидати, як росія кидає як м'ясо своїх людей, ніхто не хоче. Як побороти це? F-16, треба чекати, коли хлопці навчаться, коли вони повернуться. Коли на фронті є ППО, військові йдуть уперед, використовують техніку», – заявив він.

При цьому Зеленський нагадав, що минулого року всі вважали, що ми вже перебуваємо в патовій ситуації.

«Ми не маємо права опускати руки. Яка альтернатива? Що, треба віддати третину нашої держави? Це ж буде тільки початок. Ми ж знаємо, що таке заморожений конфлікт, ми ж для себе зробили висновки», – додав президент.

Він також спростував інформацію про тиск на нього з боку партнерів з метою перейти до переговорів із росією.

«Усі знають моє ставлення, яке збігається зі ставленням українського суспільства. Ніхто не тисне на мене сьогодні. Все це було на початку війни і до війни. На сьогодні ніхто не тисне з лідерів ЄС, Сполучених Штатів. Щоб ми зараз сіли з Росією розмовляли і щось їй віддавали – не буде такого», – наголосив український лідер.

Нагадаємо, журналісти NBC News писали, що посадовці з США та ЄС почали непублічно обговорювати з Україною питання можливих переговорів з російською федерацією.

Тим часом у Пентагоні припустили, що війна росії проти України може тривати ще кілька років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: