Не всі завдання щодо підготовки до зими повністю виконані – Данілов

Читать на русском
На найближчому засіданні Ставки Верховного головнокомандувача обговорюватимуться проблеми, які потрібно встигнути вирішити до зими.
фото REUTERS

Україна посилено готується до зими, можливих нових обстрілів росії та захисту енергооб'єктів. Але в деяких сферах є завдання, які виконати не встигли. Проте ситуація не є критичною.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону 2 листопада.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

За його словами, на найближчому засіданні Ставки Верховного головнокомандувача говоритимуть про не до кінця виконані завдання щодо підготовки до зими.

«На жаль, є не до кінця виконані завдання, і я відкрию невелику таємницю – на найближчому засіданні Ставки Верховного головнокомандувача це питання знову буде на порядку денному. Допомагатимемо тим, хто не встигає або з різних причин не може виконати відповідне завдання», – заявив Данілов.

Проте, за його словами, ситуація не є критичною. Переважна більшість об'єктів перебуває під контролем.

«Ми від наших партнерів отримуємо додаткові засоби протиповітряної оборони і думатимемо, що Господь буде на нашому боці і ми зможемо впоратися із цією проблемою, цієї зими», – додав секретар РНБО.

Нагадаємо, минулої осені та зими росія атакувала ракетами та дронами нашу енергетичну інфраструктуру. В Україні припускають, що рф може зараз накопичувати ракети, щоб повторити такі удари. У ГУР, РНБО, а також президент Володимир Зеленський запевнили, що ворог отримуватиме жорстку відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: