Зеленський прокоментував підготовку росії до зимових атак по енергетиці України

Читать на русском
За словами президента, ми пройшли вже майже половину листопада і маємо бути готовими до того, що ворог може збільшити кількість ударів дронами чи ракетами по нашій інфраструктурі.
Офіс президента

Ми пройшли вже майже половину листопада і маємо бути готовими до того, що ворог може збільшити кількість ударів дронами чи ракетами по нашій інфраструктурі.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у своєму зверненні.

Він наголосив, що в Україні вся увага має бути зосереджена на захисті та відповідях терористам.

«Росія готується до зими. І в нас в Україні вся увага має бути зосереджена на захисті, на відповідях терористам, на всьому тому, що Україна може зробити, щоб полегшити нашим людям проходження цієї зими та збільшити можливості наших воїнів», - йдеться у повідомленні Зеленського.

Керівник держави подякував бійцям Нацгвардії та підрозділам Державної прикордонної служби України, кожному й кожній, хто захищає нашу державу.

За його словами, важливо подякувати всім, хто бʼється заради держави, усім, хто допомагає битись і хто захищає інтереси України у світі, усім, хто тренує наших воїнів, хто лікує, хто розвиває нашу бойову медицину та наше воєнне виробництво й забезпечення наших людей.

«І сьогодні я хочу особливо відзначити підрозділи нашої Національної гвардії України, які воюють разом з усіма силами оборони та безпеки. Воюють сильно, міцно, воюють результативно. Також важливо памʼятати про воїнів і підрозділи Державної прикордонної служби України, які так само разом з усіма воюють у складі сил оборони на лінії фронту, а також бережуть наш кордон і гарантують безпеку прикордонного руху», - сказав президент.

При цьому, Зеленський подякував усім західним партнерам, які допомогли Україні з ППО.

«Це різні країни: Сполучені Штати, Німеччина, Франція, Британія, це Норвегія, Італія, це Румунія, це Швеція, Нідерланди, Словаччина, це Чехія, Болгарія, Польща, держави Балтії та інші країни. «Петріоти», «Насамси», «Айріси», «Рейвени», «Хоки», інші системи. Не про все зараз можемо говорити відкрито, але український повітряний щит уже сильніший, ніж торік», - додав український лідер.

Нагадаємо, минулої доби Зеленський провів відеорозмову з президентом Польщі Дудою.

Раніше український президент провів нове засідання Ставки.

Також Зеленський погодив продовження термінів проведення воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Вони діятимуть щонайменше до 14 лютого 2024 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: