Ексочільник Сил спецоперацій заявив, що дізнався про своє звільнення зі ЗМІ

Читать на русском
Екскомандувач Сил спеціальних операцій ЗСУ Віктор Хоренко, якого було звільнено з цієї посади сьогодні, повідомив, що дізнався про відставку із засобів масової інформації.
Володимир Зеленський та Віктор ХоренкоФото: Офіс президента України

Екскомандувач Сил спеціальних операцій ЗСУ Віктор Хоренко, якого було звільнено з цієї посади сьогодні, повідомив, що дізнався про відставку із засобів масової інформації.

Заява Хоренка пролунала в ефірі ток-шоу УП.

«Причин особисто не знаю. Скажу так: дізнався про це зі ЗМІ. Спілкувався з головнокомандувачем (Валерієм Залужним), який також пояснити мені цього не зміг», – сказав Хоренко.

За його словами, Залужний повинен був спочатку направити подання про відставку, але той цього не зробив і, швидше за все, також не знав про звільнення Хоренка.

«Насамперед треба, я вважаю, спілкуватися з людьми та пояснювати деякі ситуації. Ми працюємо багато де на лінії фронту, плануємо операції. І зараз безпосередньо, ви знаєте, що Авдіївський напрямок – один із основних. Також планували там операції, але я так розумію, що є люди, які краще виконуватимуть ці завдання», – сказав екскомандувач ССО.

На запитання журналіста про те, чи мав Хоренко конфлікт з Офісом президента чи з кимось із командування, генерал відповів, що «нехай певні особи дадуть на це відповідь».

Нагадаємо, що указ про звільнення було підписано президентом Володимиром Зеленським сьогодні. На місце Хоренка він призначив полковника Сергія Лупанчука.

У вечірньому зверненні Зеленський заявив, що чекає від Лупанчука «нових результатів». При цьому Хоренко, за його словами, «продовжуватиме виконувати спеціальні завдання у складі ГУР».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: