Зеленский змінив командувача Медичних сил ЗСУ (доповнено)

Читать на русском
Зеленський прийняв рішення змінити командувача Медичних сил ЗСУ. Натомість Тетяни Остащенко цю посаду обійняв генерал-майор медслужби Анатолій Казмирчук.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський прийняв рішення змінити командувача Медичних сил ЗСУ.

Про це глава держави розповів у своєму вечірньому зверненні до нації.

Які кадрові перестановки Зеленський провів у керівництві ЗСУ, Міноборони та СБУ під час великої війниЯкі кадрові зміни Зеленський провів у вищому військовому та військово-політичному керівництві під час повномасштабної війни.

Замість Тетяни Остащенко цю посаду обійняв генерал-майор медслужби Анатолій Казмірчук.

Зеленський уточнив, що Казмірчук раніше був начальником Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» у Києві.

Президент також розповів, які завдання стоять перед новим командувачем Медичних сил.

«Потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів. Від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні, від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута дійсно правильно та дійсно ефективно. Досвід ефективності конкретних підрозділів має бути поширений на всі Сили оборони», – сказав Зеленський.

Доповнено:

Міністр оборони Рустем Умєров прокоментував у Facebook заміну командувача Медичних сил. За його словами, причини такого кроку «очевидні для всіх, хто б'ється у лавах Сил оборони України, та для всіх, хто допомагає».

«Відповідна проблематика обговорювалася багаторазово. Настав час вирішувати проблеми медичного забезпечення наших воїнів», – написав Умєров.

Він також виділив три кроки, необхідні для розвитку Медичних сил:

  • максимальна цифровізація процесів та дотримання всіх стандартів медичного забезпечення, включаючи постачання якісних медичних засобів та медичної техніки;
  • розвиток системи навчання тактичної медицини за стандартами НАТО з відповідним ресурсним забезпеченням;
  • забезпечення постійної ротації особового складу між тактичним та стратегічним рівнем для забезпечення отримання та передачі досвіду по всьому циклу лікування поранених, травмованих та хворих.

Нагадаємо, кілька днів тому ЗМІ повідомляли, що міністр оборони Рустем Умєров готує подання на звільнення одразу трьох командувачів Збройних сил України. Крім Останщенко, у списку також значилися командувач Оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський та командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Раніше ми розповідали, які ще кадрові перестановки Зеленський провів у керівництві ЗСУ, Міноборони та СБУ під час великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: