У ВМС підрахували, скільки кораблів втратила росія з початку повномасштабного вторгнення

Читать на русском
Російський флот зазнав серйозних втрат від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Число уражених кораблів ворога сягає майже 30 одиниць.
Фото: svidok.info

Російський флот зазнав серйозних втрат з початку повностабного вторгнення в Україну. Число уражених кораблів ворога сягає майже 30 одиниць.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

За останніми даними, українські військові знищили 15 кораблів російського флоту. Ще 12 одиниць зазнали пошкоджень.

За словами Плетенчука, велику роль у цьому відіграли морські дрони.

«Звичайно, далеко не все це – результат роботи дронів, але так само і на їхньому рахунку досить багато ушкоджень ворожих кораблів. Тому ми фактично є драйверами такого нового типу морської війни, і все це визнають. Україна у цьому сенсі показує новий рівень застосування безекіпажних систем», – заявив Плетенчук.

Представник ВМС також наголосив, що українські військові спостерігають зниження можливостей російського флоту у Чорному морі.

«Навіть можна сказати, що вони зараз перебувають в обороні. Проте небезпека зберігається. На жаль, у ворога ще є носії крилатих ракет», - резюмував Плетенчук.

Нагадаємо, всього кілька днів тому в Криму були уражені два десатні катери російського флоту. А до цього ЗСУ вдалося вразити корабель «Аскольд», здатний нести ракети «Калібр».

Раніше в ОК Південь розповіли, як відбувається переміщення Чорноморського флоту рф з Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: