У ВМС розповіли про особливість пошкодженого російського корабля на заводі у Керчі

Читать на русском
Уражений 4 листопада ракетний корабель Аскольд у Керчі був одним із найновіших. Він особливий у російському флоті, адже має морський Панцир-С1.
focus.ua

У Військово-морських силах Збройних сил України розповіли, в чому особливість корабля «Аскольд», який був уражений ЗСУ 4 листопада.

Деталі озвучив речник ВМС Дмитро Плетенчук в етері телемарафону.

ЗМІ опублікували супутникові знімки заводу й корабля у Керчі після удару ЗСУНа знімках Planet Labs видно місце ураження на заводі в Керчі тимчасово окупованого Криму. На світлинах також можна побачити пошкоджене військове судно.

Зокрема, він відзначив, що уражений корабель ще навіть не був взятий до складу флоту. Він мав 8 шахт для запуску крилатих ракет. І однією з особливостей корабля є наявність морського панцира С1 – системи протиповітряної оборони.

«Це надновий корабель серії «Каракурт». Один з них вже знайомий – це «Циклон», який був взятий до складу менш ніж пів року тому і ще два кораблі були на добудові – «Амур» і «Аскольд». Це один з найновіших. Корабель «Аскольд» з технологією стелс мав вісім шахт для запуску крилатих ракет. Його особливість – він має морський «Панцир-С1». Це система ППО корабля», – додав Плетенчук.

Нагадаємо, 4 листопада Збройні сили України завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу «Залів» у тимчасово окупованій Керчі.

Згодом у Міноборони рф визнали влучання ЗСУ. 5 листопада, у Повітряних силах підтвердили, що українські військові поцілили в носій крилатих ракет «Калібр».

ЗМІ опублікували супутникові знімки заводу й корабля у Керчі після удару ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: