Гуменюк розповіла, як відбувається переміщення Чорноморського флоту рф з Криму

Читать на русском
Росія після частих атак дронів все ще не завершила переміщення свого флоту з Криму до Новоросійська.
defence-ua.com

Російські окупанти досі не змогли повністю перемістити Чорноморський флот до Новоросійська в рф, зокрема через несприятливі погодні умови.

Про це розповіла керівник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у четвер.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

«Переміщення флоту не завершено. Цьому певним чином заважає й погода, бо справді переходи корабельного угрупування спостерігаємо уповільнені. Часто (росіяни – ред.) виходячи та починаючи перехід, змушені повертатися через погодні умови. Тож у кримських бухтах ще не все переміщено. І найголовніше – це логістика, пов'язана із завантаженням «Калібрів». Вона все ж таки залишається ще в Криму», – сказала Гуменюк.

За її словами, штормова погода вплинула не лише на переміщення Чорноморського флоту до Новоросійська. Вона змусили окупантів зменшити використання керованих авіабомб. Також грозове попередження позначається на активності тактичної авіації.

Нагадаємо, у вересні було завдано удару по штабу Чорноморського флоту рф в Севастополі. Після цієї атаки росіяни забрали із Криму великі кораблі.

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав два варіанти майбутнього для Чорноморського флоту росії в Криму. Також повідомлялося, скільки суден Чорноморського флоту за рік вразили морські дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: