«Світ розраховує на лідерство Америки»: Зеленський подякував Байдену за промову на підтримку України

Читать на русском
Зеленський подякував Джо Байдену за його промову на підтримку України та Ізраїлю. За словами президента, інвестиція США в оборону України гарантує довгострокову безпеку усієї Європи та світу.
Фото: AP

Президент Володимир Зеленський подякував американському колезі Джо Байдену за його промову на підтримку України та Ізраїлю. Зеленський зазначив, що інвестиція США в оборону України гарантує довгострокову безпеку усієї Європи та світу.

Він написав про це у соцмережі X.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Зеленський подякував Байдену за потужну промову, а США за підтримку та віру в те, що гуманізм, свобода, незалежність та міжнародний порядок, заснований на правилах, мають завжди перемагати.

«Разом ми не дозволимо ненависті знищити свободу, а терористам – демократію… Наша спільна мета – захистити вільний спосіб життя для всіх наших народів. Світ, особливо країни, що протистоять агресії та тероризму, розраховує на лідерство Америки в збереженні нашої спільної свободи. Непохитна двопартійна підтримка України в Сполучених Штатах дуже надихає всіх наших воїнів і весь наш народ. Інвестиція США в оборону України гарантує довгострокову безпеку для всієї Європи та світу», – заявив український президент.

Нагадаємо, у зверненні до американського народу 20 жовтня Байден повідомив, що направить Конгресу терміновий запит на фінансування допомоги Ізраїлю та Україні.

За інформацією ЗМІ, для України Байден проситиме 60 млрд доларів.

Перед промовою Зеленський та президент США провели телефонну розмову.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: