У США схвалили проект фінансування без грошей Україні для уникнення «шатдауну»

Читать на русском
Палата представників США схвалила проект про двоетапне тимчасове фінансування уряду без виділення коштів на допомогу Україні та Ізраїлю.
Укрінформ

Палата представників США підтримала законопроект про продовження тимчасового фінансування уряду, щоб запобігти «шатдауну», який запропонував спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон.

Про це повідомляє CNN.

Без допомоги Україні та Ізраїлю: Джонсон запропонував проєкт для уникнення шатдауну уряду СШАСпікер Палати представників США Майк Джонсон пропонує спосіб уникнення шатдауну, який передбачає відмову у допомозі Україні та Ізраїлю.

Як зазначається, Палата представників ухвалила законопроект спікера Майка Джонсона про фінансування, щоб запобігти шатдауну. «За» проголосувало 336 конгресменів, а «проти» 95. При цьому, 209 голосів дали демократи.

Схвалений Палатою законопроект передбачає продовження фінансування уряду США після 17 листопада - тоді має закінчитися дія попереднього тимчасового бюджету, ухваленого на початку жовтня.

Відповідний план, запропонований спікером Джонсоном, надасть американським законодавцям більше часу, щоб спробувати обговорити та ухвалити законопроекти про бюджет на весь рік.

Законопроект передбачає продовження фінансування до 19 січня пріоритетних напрямків.

Повідомляється, що решту уряду фінансуватимуть до 2 лютого.

При цьому, цей законопроект не передбачає додаткової допомоги Ізраїлю чи Україні.

Нагадаємо, Європейська комісія додатково виділила 110 мільйонів євро на програми гуманітарної допомоги Україні.

Раніше ми повідомляли, що США намагається завадити росії стати одним з головних експортерів скрапленого природного газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: