Столтенберг про війну в Україні: ми маємо бути готовими до довгого шляху

Читать на русском
Генсек НАТО закликав готуватися до тривалої війни в Україні. Він також наголосив на важливості військової підтримки – тільки вона гарантуватиме, що Україна залишиться суверенною країною.
Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що потрібно бути готовими до тривалої війни в Україні.

Він сказав про це в інтерв'ю німецькому агентству DPA.

«Вибилися з графіка»: Буданов спрогнозував, скільки ще може тривати війнаРосія, за оцінкою економіки, здатна вести війну до 2025 року, за кількістю техніки – максимум до 2026-го. Людського ресурсу, наголосив Кирило Буданов, вистачить надовго.

«Ми маємо бути готовими до тривалого шляху. Війни за своєю природою непередбачувані. Що ми точно знаємо, так це те, що переговори, що відбуваються за столом, нерозривно пов'язані з ситуацією на полі бою», – цитує Столтенберга Handelsblatt.

Він зазначив, що лише військова підтримка може гарантувати, що Україна залишиться суверенною та демократичною державою. Також це переконає путіна в тому, що він не зможе перемогти на полі бою.

Столтенберг також прокоментував статтю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодо ризиків позиційної війни. «Ми знали, що росія місяцями будувала лінії оборони – з мінами, протитанковими загородженнями, безліччю оборонних позицій. Тим не менш, українцям вдалося відбити території», – констатував він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що ситуація на фронті не є патовою. Він також запевнив, що ЗСУ продовжуватимуть контрнаступ і намагатимуться досягти результату на полі бою як наприкінці цього року, так і наступного.

Секретар РНБО Олексій Данілов відповів, від чого залежить можливе закінчення війни у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: