Відмова від допомоги Україні стала б великою помилкою цілого покоління – американський сенатор

Читать на русском
Сенатор-демократ Джефф Мерклі заявив, що рішення позбавити Україну американської підтримки могло б стати однією з найбільших зовнішньополітичних помилок цілого покоління для США.
Фото: president.gov.ua

Якщо США скоротять підтримку України або взагалі її припинять, це буде помилкою для цілого покоління та сильно зашкодить національним інтересам США.

Про це заявив сенатор від Демократичної партії Джефф Мерклі за підсумками слухань щодо національних інтересів в Конгресі США, пише «Голос Америки».

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

На тлі обмеженого залишку виділених на допомогу Україні коштів та затягування зі схваленням додаткового фінансування політик сказав, що рішення «викинути Україну за борт» підтримки могло б стати однією з найбільших зовнішньополітичних помилок цілого покоління американців.

Також Мерклі зазначив, що припинення допомоги Україні призведе до ослаблення НАТО.

«Голосування за підтримку України – одне з найважливіших питань, що вирішувалися у Сенаті», – підкреслив він.

На питання Мерклі до доповідачів, чи запиниться президент рф володимир путін у разі зупинення підтримки України з боку США, заступник держсекретаря Джеймс О’Браєн відповів скептично.

«Щойно путін отримає те, чого хоче в Україні, він почне дивитися на країни Балтії, Польщу та інших ключових союзників – він чітко дав це зрозуміти», – сказав посадовець.

Крім того, за словами О’Браєна, після такого кроку Китай, ймовірно, вважатиме США слабшим гравцем. У цьому контексті підтримка України відіграє дуже важливу роль.

Нагадаємо, у Держдепі заявили, що США залишаються зосередженими на війні в Україні, незважаючи на події на Близькому Сході.

Також повідомлялося, що демократи в Сенаті заблокували законопроєкт республіканців щодо допомоги Ізраїлю без України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: