У НАТО розповіли про перспективи підтримки України та Ізраїлю

Читать на русском
У НАТО достатньо ресурсів для підтримки Ізраїлю у конфлікті з ХАМАС, а також підтримки України у війні з росією.
Фото: Shutterstock

У НАТО є достатньо ресурсів для одночасної підтримки Ізраїлю у війні з терористами ХАМАСу та України у війні з росією.

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, передає Digi 24.

Україно-ізраїльські відносини: чи підтримують країни одна одну в ООНЯк Україна та Ізраїль голосують в ООН за принципові один для одного питання – на інфографіці.

«У 32 країнах НАТО разом зі Швецією проживає понад 1 мільярд людей. На ці країни припадає понад 50% світового ВВП. Тому, на мою думку, в Альянсу є ресурси, щоб направити нашу увагу на підтримку України. Ми маємо конкретні обороні плани в контексті того, що НАТО визначило дві прямі загрози – росію і тероризм», – зазначив Джоане.

Заступник генсека зауважив, що росія була б рада, якби Альянс став би приділяти більше уваги Близькому Сходу, а не Східній Європі. Однак цього не станеться, запевнив він.

«Ми зможемо впоратися з цими двома ситуаціями. Сподіваємося якнайшвидше владнати ситуацію на Близькому Сході і продовжувати підтримувати Україну», – заявив Джоане.

Крім того, за його словами, навіть новий можливий конфлікт на Близькому Сході не застане НАТО зненацька.

Раніше США підтвердили намір підтримувати Україну та Ізраїль і заявили, що мають у своєму розпорядженні необхідні для цього ресурси.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що війна в Ізраїлі не вплине на можливість НАТО допомагати Україні.

Також у МЗС Литви заявили, що попри ситуацію в Ізраїлі необхідно зберігати увагу до України.

Крім того, радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк пояснив, чому війна в Ізраїлі не послабить підтримки України зброєю.

Високий представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз очікує від Китаю підтримки української формули світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: