Армія Ізраїлю розпочала операцію в районі лікарні Шифа у Газі

Читать на русском
Ізраїль вказав органам влади в Газі, що всі військові дії на території лікарні мають бути припинені протягом 12 годин.
фото: LIGA.net

Армія оборони Ізраїлю проводить військову операцію в лікарні «Шифа», де розташований оперативний центр терористів ХАМАС.

Про це повідомляє ЦАХАЛ у Телеграм-каналі.

Зазначається, що ЦАХАЛ «на основі розвідувальної інформації та оперативної необхідності сили Армії оборони Ізраїлю проводять точну й цілеспрямовану операцію проти ХАМАС у районі в лікарні Шифа».

«Сили ЦАХАЛ включають медичні бригади й арабськомовних фахівців, які пройшли спеціальну підготовку, щоб підготуватися до роботи в цій складній і чутливій ситуації, з наміром не завдати шкоди цивільному населенню, яке використовується ХАМАС як живий щит», – йдеться в повідомленні.

При цьому, використання лікарні «Шифа» у військових цілях ставить під загрозу її захищений міжнародним правом статус, попереджають у ЦАХАЛ.

У вівторок, 14 листопада, Ізраїль вказав органам влади в Газі, що всі військові дії на території лікарні мають бути припинені протягом 12 годин.

В ізраїльській армії, закликали «всіх терористів ХАМАС, присутніх у лікарні, здатися».

Нагадаємо, 12 листопада Біньямін Нетаньягу заявив, що війська Ізраїлю завершили оточення міста Газа та вбили тисячі бойовиків ХАМАС. Він також відкинув можливість передачі контролю над анклавом Палестинській автономії.

Учора у Міноборони Ізраїлю заявили, що бойовики ХАМАС втратили контроль над Газою.

Як відомо, ЦАХАЛ контролює північну частину Сектору Газа.

Згодом в армії Ізраїлю повідомили про захоплення кількох адміністративних будівель ХАМАС у Газі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: