Боррель закликав ЄС бути готовим на випадок зменшення допомоги Україні від США

Читать на русском
За словами Борреля, Євросоюз має бути готовий підтримувати Україну у війні з росією, якщо допомога Сполучених Штатів знизиться.

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що допомога США Україні, ймовірно, скоротиться, тому країни ЄС мають бути політично готовими на цьому тлі продовжувати підтримувати Україну.

Про це він сказав під час виступу на Конгресі партії європейських соціалістів у Малазі.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Згідно з його словами, наразі перед об’єднаною Європою постає багато проблем та випробувань, серед яких підтримка України є на першому місці.

Він нагалосив, що допомога Україні від США, швидше за все, знизиться.

«У нас багато проблем, які стануть випробуванням для ЄС. Насамперед - Україна, де перспектива перемоги над росією не миттєва. І ми, європейці, які маємо необхідні кошти для цього, маємо бути готовими, політично висловлюючись, продовжувати допомагати Україні, з огляду на те, що підтримка США, швидше за все, зменшиться», - заявив він.

Нагадаємо, що на початку жовтня Європарламент підтримав виділення Україні 50 млрд євро. Згідно з планом, кредитні кошти виділятимуться протягом наступних 4 років.

Однак план ЄС витратити до 20 мільярдів євро на військову допомогу Україні зустрів опір з боку деяких країн.

Також нещодавно демократи в Сенаті США заблокували законопроєкт республіканців щодо допомоги Ізраїлю без України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: