США намагаються перешкодити рф контролювати світовий ринок скрапленого газу – FT

Читать на русском
США намагається завадити росії стати одним з головних експортерів скрапленого природного газу. Для цього вони наклали санкції на новий проєкт рф Арктик СПГ 2.
ua.depositphotos.com

США намагається завадити росії стати одним з головних експортерів скрапленого природного газу.

Про це пише Financial Times.

Які країни цього року імпортували найбільше російського викопного паливаКитай у першому півріччі став найбільшим імпортером російського викопного палива. Які країни ще імпортували і яку суму – на інфографіці.

Зазначається, що країни ЄС продовжують імпортувати російський скраплений природний газ, оскільки москва зменшила постачання трубопровідного газу на континент. Донедавна США намагалися уникати перебоїв у поставках, щоб не посилювати тиск на союзників, які борються з дефіцитом.

Однак на початку листопада американський Держдепартамент оголосив про санкції щодо нового російського проєкту «Арктик СПГ 2». Цим рішенням вони фактично заблокували країни Європи та Азії від купівлі газу від цього постачальника.

«Хоча США та їхні союзники і раніше накладали санкції на російські енергетичні проєкти у відповідь на війну в Україні, прагнучи позбавити їх фінансування та обладнання, це перший випадок, коли санкції безпосередньо торкнулися поставок СПГ», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, росія за цей рік заробила додатково близько 1 мільярду євро після того, як найбільша приватна нафтова компанія рф «Лукойл» скористалася лазівками в санкційних правилах ЄС за допомогою Болгарії.

Раніше стало відомо, що Угорщина буде блокувати 12-й пакет санкцій проти росії, якщо до обмежень потраплять газова, нафтова й атомна сфери промисловості країни-терориста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: