США лишаються зосередженими на війні в Україні попри події на Близькому Сході – Держдеп

Читать на русском
Події на Близькому Сході, пов’язані з відповіддю Ізраїлю на терор ХАМАС, не зменшують уваги адміністрації США до підтримки України.
Заступник речника Державного департаменту США Ведант ПателФото: mil.co.ua

Війна Ізраїлю з ХАМАСом у Секторі Гази не відвернула увагу від жорстоких дій росії в Україні.

Про це заявив у четвер, 9 листопада, під час брифінгу заступник речника Держдепу США Ведант Пател.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«Ми продовжуємо зосереджуватися на різних викликах, які мають місце на планеті. Це, звісно, включає напад росії на Україну», – наголосив посадовець.

Він нагадав, що лише минулої п’ятниці, 3 листопада, США оголосили про виділення пакета допомоги як за президентськими повноваженнями, так і в межах Ініціативи сприяння безпеці Україні (USAI).

«І на цьому ми надалі будемо зосереджені», – запевнив Пател.

Також представник зовнішньополітичного відомства згадав промову президента США Джо Байдена до американського народу, виголошену 19 жовтня із Овального кабінету Білого дому.

«Президент говорив про важливість не лише гарантувати, що Ізраїль матиме те, що йому потрібно для захисту своєї безпеки, але й про те, щоб Україна продовжувала отримувати підтримку і надалі могла захищатися від посягань на її територіальну цілісність і суверенітет», – зазначив Пател.

Нагадаємо, Конгрес США підтримав законопроєкт про передачу Україні заморожених російських активів.

Також 7 листопада демократи у Сенаті заблокували законопроєкт республіканців щодо допомоги Ізраїлю без України.

3 листопада стало відомо, що Збройні сили України отримають від США новий пакет допомоги. До нього увійде зброя та боєприпаси загальною вартістю до 425 млн доларів.

Водночас у США попередили, що відтепер надаватимуть Україні менші пакети допомоги через вичерпне фінансування військової підтримки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: