США придбали в Йорданії велику партію установок Gepard для України – ЗМІ

Читать на русском
Сполучені Штати передадуть ЗСУ велику партію самохідних зенітних установок Gepard. Очікується, що Україна отримає 60 одиниць цієї техніки, повідомляють ЗМІ.
Фото: Getty Images

Сполучені Штати передадуть Збройним силам України велику партію самохідних зенітних установок Gepard.

Про це повідомляє нідерландський портал De Telegraaf.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

За даними журналістів, американський уряд викупив у Йорданії 60 одиниць Gepard для України. Угода обйішлася в 110 млн євро.

Раніше ці установки належали Нідерландам, але після списання у 2013 році їх вирішили продати Йорданії. Тоді Амман заплатив за 60 установок всього 21 млн євро, і багато хто в Нідерландах критикував уряд за укладання такої угоди.

Зазначається, що Gepard має допомогти Україні захиститися від російських атак дронами. Установки вже добре виявили себе у боротьбі з «шахедами» і очікується, що використання такого типу зброї дозволить заощадити боєприпаси для більш дорогих систем ППО, таких як Patriot або Iris-T.

Нагадаємо, 20 жовтня влада Німеччини надала ЗСУ три зенітні установки Gepard, а також 40 розвідувальних дронів.

Раніше повідомлялося, що Нідерланди готують для ЗСУ пакет допомоги на півмільярда євро. Україна має отримати артилерійські боєприпаси та снаряди для танків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: