Погода внесла корективи у плани росіян на південному напрямку – Гуменюк

Читать на русском
Українські військові фіксують на півдні зниження активності російської тактичної авіації через погіршення погодних умов. Про це повідомили у Оперативному командуванні Південь.
Фото: ukr.radio

Українські військові фіксують на півдні зниження активності російської тактичної авіації через погіршення погодних умов.

Про це повідомила керівниця пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в інтерв'ю Українському радіо.

За її словами, погіршення погоди змусило окупантів зменшити кількість ударів керованими авіабомбами прифронтовими територіями.

«Ворог не відмовився від своїх планів і навіть погана погода не зупиняє його намірів, хоча вносить певні корективи. Зокрема, бачимо, що дещо поменшало використання ними керованих авіабомб. Минулої доби вони застосували 12. Це дуже мало в порівнянні з тим, що було раніше. Але все ж таки кожна з таких бомб несе 500 кілограмів тротилового еквівалента і дуже велику руйнівну силу», – розповіла Гуменюк.

Вона також додала, що ворог останнім часом почав переводити свою тактичну авіацію на використання ракет.

«Тобто вони випробовують напрямки, за якими, цілком ймовірно, пізніше застосовуватимуть удари по енергетиці. Іншого масштабу ракетні удари. Зараз вони точкові, але цілком ймовірно, що це така собі розвідка боєм», – резюмувала представниця ОК «Південь».

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що на лівобережжі Херсонщини Сили оборони відтісняють росіян від русла Дніпра. При цьому лінія фронту поки що залишається досить рухливою.

Раніше Гуменюк пояснила заяву росіян про «перегрупування» на Херсонщині та подальше анулювання цього повідомлення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: