Гуменюк відреагувала на заяву путіна про патрулювання Чорного моря літаками з «Кинджалами»

Читать на русском
Заява путіна про патрулювання повітряного простору над Чорним морем літаками з Кинджалами – звичайна інформаційна маніпуляція.
Беларускі Гаюн

Заява путіна про патрулювання повітряного простору над Чорним морем літаками з «Кинджалами» – звичайна інформаційна маніпуляція.

Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в етері телемарафону.

За її словами, заява російського президента володимира путіна про патрулювання повітряного простору над Чорним морем літаками МіГ-31, обладнаними ракетами типу «Кинджал» є маніпуляцією. Все тому, що де б цей літак не злетів, він загрожує аеробалістичною зброєю всій території України.

«При зльоті такого літака повітряна тривога оголошується по всій території України. Де б цей літак не злетів, він загрожує аеробалістичною зброєю всій території України. Акцент на чергуванні в Чорному морі – це звичайна інформаційна маніпуляція», – розповіла Гуменюк.

Нагадаємо, путін заявив про те, що російські літаки з «Кинджалами» патрулюватимуть небо над Чорним морем. Це сталося на тлі нещодавніх ударів ЗСУ по російських кораблях у Криму.

Речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат зазначав, що це кардинально нічого не змінює для Сил оборони України. Та швидше за все, ці погрози пролунали для посилення напруги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: