ЗСУ ведуть активну контрбатарейну боротьбу на півдні – Гуменюк

Читать на русском
Сили оборони продовжують відкидати армію рф з тимчасово окупованого лівого берега Херсонської області.
фото РБК-Украина

Українські військові продовжують відкидати російських окупантів із тимчасово окупованого лівого берега Херсонської області. Сили оборони зосереджені на контрбатарейній боротьбі.

Про це повідомила представник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у понеділок, 23 жовтня.

На Херсонщині розширили список населених пунктів для евакуації дітейОбов'язкову евакуацію сімей з дітьми скоро буде проведено ще у трьох селах Херсонської області.

«У нас продовжується бойова робота, яка не підлягає розголошенню. Ми продовжуємо відкидати ворога контрбатарейною боротьбою, знищувати його запаси», – сказала вона.

Гуменюк зазначила, що вчора ЗСУ знищили сім одиниць бронетехніки, сім гармат, один пункт польового боєпостачання, пункт управління дронами, наглядовий пункт росіян.

«Тобто, ми намагаємося максимально зменшити ворожий потенціал, яким він може завдавати шкоди правому берегу та цивільним людям», – сказала спікер.

Водночас, вона додала, що росіяни довгий час накопичували сили, підтягнуті на лівий берег Дніпра. Бойова робота буде ще довгою, але, впевнена Гуменюк, успішною.

Нагадаємо, до цього Гуменюк заявляла, що поки що зарано говорити про висадку ЗСУ на лівому березі Херсонщини. Ще у вересні на Херсонщині закликали евакуювати жителів лівобережжя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: