На лівобережжі Херсонщини лінія фронту досить рухлива – Гуменюк

Читать на русском
Українські військові відтісняють російських окупантів на Херсонщині подалі від Дніпра. Лінія фронту рухлива, поки що треба зберігати тишу.
скрін з відео

На лівобережжі Херсонщини Сили оборони відтісняють росіян на лінії від 3 до 8 км від русла Дніпра. Але лінія фронту поки що залишається досить рухливою.

Про це в ефірі телемарафону повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

В ISW назвали кілька версій появи повідомлень про «перегрупування» рф на ХерсонщиніВкид про перегрупування росіян у Херсонській області може бути частиною інформаційної операції проти України або ж говорити про реальні дискусії в командуванні рф.

«Поблизу Херсона ворог намагається активно оборонятися – вони розуміють, що просування Сил оборони є невідворотним, але не можуть прорахувати напрямки. Відтіснення з нашого боку відбувається на лінії від 3 до 8 кілометрів на протязі всього узбережжя від урізу води. Лінія фронту на сьогодні є досить рухливою», – сказала Гуменюк.

Вона додала, що всі операції та плани Сил оборони не підлягають розголосу, але наголосила, що ворог перебуває у невдалому положенні.

При цьому Гуменюк звернула увагу, що на даному етапі операція вимагає інформаційної тиші, а незабаром буде можливо «звітувати про великі успіхи».

Нагадаємо, раніше Гуменюк пояснила заяву росіян про «перегрупування» на Херсонщині та подальше анулювання цього повідомлення. У ЗСУ та ISW також пояснили, що означають подібні заяви армії рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: